Els retalls en l’educació provoquen noves mobilitzacions en les nostres comarques

Manifestació del 17/3/2010 a Elx

Comunicat unitari dels sindicats de l’ensenyament

No a les retallades! Per un ensenyament de qualitat

El curs 2010/11 ha començat amb les retallades d’unitats en secundària, desdoblaments en FP, compensatòria en primària i programes d’atenció a la diversitat. Això ha comportat desplaçaments de professorat i que centenars de professores i professors interins hagen perdut el seu lloc de treball. A més, molt de professorat que amb el curs començat obtenia una plaça, a hores d’ara, no la té encara, fruit d’aquesta política de retallades. També s’han retallat uns 4 milions d’euros en partides pressupostàries destinades a educació al llarg de 2010.

La Conselleria d’Educació, a més, ha invalidat les plantilles de secundària i FP unilateralment deixant- les sense regulació i al professorat amb una indefesió jurídica mai vista. A més pretén substituir-les per unes noves plantilles que consoliden les retallades actuals i, fins i tot, les incrementen.

Aquestes retallades senten un important precedent en la història de l’ensenyament. No podem permetre que es consoliden i per això cal que el professorat de totes les etapes educatives –i els pares i les mares i l’alumnat- reclame el manteniment de les plantilles actuals i que es pose fi a la política de retallades en ensenyament.

El govern de l’estat també ha aplicat una política de retallades en el sector públic que afecta especialment al funcionariat: reducció d’una mitjana d’un 5% de les retribucions, desparació de MUFACE per al professorat de nou accès, proposta de retallada de les pensions i incertesa sobre la pròrroga de la jubilació LOE.

Davant d’aquesta situació, les organitzacions sindicals STEPV, FE CCOOPV, CSIF, ANPE i FETE-UGT PV estan treballant conjuntament per a donar una resposta contundent a les agressions que està patint el professorat i el sistema educatiu. No podem oblidar que l’ensenyament valencià és capdavanter en els índex de fracàs escolar i que qualsevol retallada no farà altra cosa que augmentar aquesta situació.

Però, a més, hi ha altres aspectes que afecten negativament l’ensenyament públic valencià. En concret, la voluntat de la Conselleria de cedir sòl públic a les patronals per a la construcció de centres educatius privats-concertats comportarà, entre altres coses, una més que possible pèrdua de llocs de treball en el sector públic. L’oferta d’ocupació pública, la problemàtica generada aquest curs per la denegació de les comissions de serveis a centenars de docents, les irregularitats en els pagaments de les nòmines, el desgavell en els actes d’adjudicació de places per al professorat interí, la situació de les infraestructures educatives, etc., són altres problemes que reclamen solucions per part de l’ administració educativa.

Els sindicats educatius proposen, per tant, una campanya de mobilitzacions al professorat per tal de posar fi a la política de retallades de la Conselleria d’Educació i del Govern de l’Estat i un canvi en la política educativa del Govern Valencià que prioritze el sistema educatiu públic i solucione els problemes que arrossega, atenent les peticions sindicals, del professorat i de la comunitat educativa.

Firmantes: STEPV – FE CCOO – CSIF – ANPE – FETE UGT

Gener de 2011

Los sindicatos de la Mesa Sectorial planean un calendario de movilizaciones contra las políticas de recortes en educación

Durante febrero se desarrollará una campaña de información y movilización en todos los centros y se convocarán concentraciones de protesta.

Los cinco sindicatos que conforman la Junta de Personal Docente no Universitario de Alicante, en la asamblea realizada en el IES Cavanilles con cerca de un centenar de docentes de todas las etapas educativas, han analizado la situación actual de los centros y de las plantillas y las consecuencias de los recortes educativos derivados de la Orden 101/2010, publicada en el DOCV el pasado viernes 21 de enero.

Tras dos horas de intenso y provechoso debate, la asamblea ha decidido emprender las siguientes acciones que se articularán desde la propia Junta de Personal:

1. Iniciar una campaña de información en los centros de todos los niveles educativos, consistente en concretar la aplicación de la mencionada Orden y en recoger los datos que ya afectan a la reducción de sus respectivas plantillas (supresión de unidades, cierre de ciclos, desaparición de desdobles, pérdida de compensatoria y atención a la diversidad, reducción de tutorías y horas de equipos directivos, cancelación de refuerzos y desdobles, etc.).

2. Promover asambleas comarcales conjuntas de sensibilización y recogida de información.

3. Promover reuniones de la Junta de Personal con las Federaciones dePadres y Madres para explicar los efectos negativos de estos recortes en la calidad del servicio educativo que reciben las familias.

4. Concretar en la reunión que el próximo jueves mantendrán los cinco sindicatos, la fecha de una primera concentración de protesta que se celebrará ante la Delegación del Consell (casa de las Brujas) en el mes de febrero.

Alicante, 25 de enero de 2010

La Permanente de la Junta de Personal acuerda convocar una concentración de protesta contra los recortes educativos el 3 de marzo de 2011, a las 18.30 horas, frente a la Delegación del Consell en Alacant

En la reunión del jueves 28, los cinco sindicatos han concretado las propuestas recogidas en la Asamblea conjunta celebrada en el IES Cavanilles de Alacant el pasado martes 25 de enero, fijando un calendario de asambleas comarcales y una concentración de protesta contra los recortes de plantilla, de unidades en secundaria, de desdobles en FP y de compensatoria en primaria, contra el aumento de las ratios, contra los retrasos en la incorporación de profesorado, en la actualización de las nóminas y en el pago a los centros, etc, que ha afectado gravemente el funcionamiento de los centros y las condiciones laborales de su profesorado.

Alacant, 28 de enero de 2011

Anuncios

Acerca de RPS Alacant

Blog de REPUBLICANOS (RPS) Alacant. Noticias, comunicados, propuestas, convocatorias y reflexiones desde el republicanismo de izquierdas. Por el Frente Popular para la ruptura con el régimen monárquico.
Esta entrada fue publicada en Comunicats / Comunicados, Convocatòries / Convocatorias, Serveis públics / Servicios públicos y etiquetada , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Els retalls en l’educació provoquen noves mobilitzacions en les nostres comarques

  1. joana dijo:

    estos recortes deven acabar porque sino moriremos de hambre

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s