Els docents perfilen noves accions contra els retalls, mentre el PP utilitza els seus peons

El passat dimarts 7 es reuniren a l’IES L’Assumpció més de 150 docents de tota la comarca per discutir les properes accions de protesta contra la política de retalls. Els companys de CCOO, STEPV i UGT començaren explicant les últimes mesures preses per l’Administració com a resposta a les massives mobilitzacions:  després dels 1.000 milions d’euros que anunciaven “estalviar”, anuncien que retallaran plantilles a Infantil i Primària (afectant fins i tot funcionaris de carrera); i, en Secundària, amenacen amb un augment de 3 hores lectives, la qual cosa significarà que, de cada 7 professors, en sobrarà un.

Abans de passar a l’apartat de mobilitzacions, vam fer un repàs dels acords ja presos en  assemblees anteriors :

 • No fer activitats extraescolars.
 • Fer convocatòries extraordinàries, a través de les tutories, per celebrar assemblees informatives on les famílies puguen percebre el greu problema de les retallades.

A continuació, els sindicats informaren que dilluns dia 6 la Junta de Personal Docent no universitari va realitzar un tancament, on van fer la proposta de crear un Comité de Mobilitzacions de tot el País Valencià, amb representants de tots els sectors, per tal de coordinar les iniciatives i així tenir major incidència en l’opinió pública.

Quant a les noves propostes d’actuacions que han sorgit en les assemblees del professorat:

 • Llibres de text: membres de tres centres (Torreta, Hispanitat i Assumpció) informaren que ja han decidit no utilitzar llibres el curs vinent. Hi hagué companys que defensaren aquesta mesura com a mesura de pressió que ens pot ajudar a tindre el recolzament de les famílies. L’assemblea acordà informar les editorials de la nostra posició i indicar-los que envien les queixes oportunes a Conselleria. Assistents de La Torreta assenyalaren que els llibres podrien ser substituïts més fàcilment mitjançant la cooperació entre departaments didàctics de diferents instituts. D’altres recordaren la idea dels bancs de llibres.
 • Benvinguda a Camps: companys informaren que l’expresident visitarà Elx aquest divendres per presentar la seua tesi aquest. L’assemblea va fer una crida per anar-hi i donar-li la benvinguda.
 • Marxes del dissabte 11: els sindicats van assenyalar els canvis introduïts en la marxa d’Alacant per la negativa de la Subdelegació a permetre’n el recorregut per la N-332. Així doncs, els docents es van convocar a acudir-hi a les 10:30-10:45 en l’Oficina de Marques i Patents (OAMI), on ha d’arribar la caravana de cotxes que eixirà des de l’avinguda de Dénia.
 • Quant a una possible vaga, l’IES Montserrat Roig va fer una proposta de vaga de 3 dies a la setmana. D’altres intervencions la van assenyalar com a mesura que no pot ser oblidada, però tampoc imminent,  i recalcaren la necessitat d’anar sumant forces, de crear ambient d’organització,  i plantejar-la com a vaga de tots els sectors públics que ha de ser un èxit. A la zona de Villena, circula un qüestionari entre el professorat on es planteja fins on està disposat a arribar en aquesta lluita.

Els assistents destacaren la iniciativa de l’AMPA del CEIP Eugeni d’ Ors, que replega signatures per recolzar el professorat. En contrast, també s’hi valorà l’actuació de la FAPA Gabriel Miró, associació que rep importants subvencions, que té majoria en els municipis de la comarca (no a Elx) i  que treballa per trencar el moviment unitari entre famílies i docents. Per aquest motiu, els companys dels sindicats van llegir un escrit que han adreçat a la Gabriel Miró.

L’assemblea també va fer balanç de la concentració de dijous passat a la Plaça de Baix, i valorà la intenció del Ministeri de boicotejar les oposicions convocades per dos comunitats autònomes mitjançant el canvi sobtat dels temaris.

Les propostes aprovades per l’assemblea van ser:

 • Plantejar en els centres el debat sobre què estem disposats a fer per endurir el conflicte.
 • Plantejar en els centres que no ho hagen fet la qüestió dels llibres de text.
 • Participar activament en totes les mobilitzacions planejades fins ara: la propera manifestació important concentrarà dijous 23 TOTS els sectors públics davant de l’Ajuntament .
 • Esdevenir altaveus de la lluita per allò públic i, d’aquesta manera, anar sumant forces.
 • La propera assemblea se celebrarà dimarts 28, a les 18 hores. Hi seran convidats membres dels altres sectors públics.

En Alacant, els companys van debatre sobre la possibilitat de dur a terme una vaga indefinida, amb el recolzament de caixes de resistència, i també l’opció de donar un aprovat general a tots els alumnes.

Acerca de RPS Alacant

Blog de REPUBLICANOS (RPS) Alacant. Noticias, comunicados, propuestas, convocatorias y reflexiones desde el republicanismo de izquierdas. Por el Frente Popular para la ruptura con el régimen monárquico.
Esta entrada fue publicada en Convocatòries / Convocatorias, Serveis públics / Servicios públicos y etiquetada , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s