Republicans Alcoi es mostra en contra de la cada vegada més probable reobertura de la Planta de Brosses

alcoiLa planta de Residus  de Sembenet que va ser construïda per iniciativa de l’ajuntament  PSOE-IU de 1998 i acabada pel posterior govern local del PP, està construïda de manera il·legal, perquè s’assenta en terrenys catalogats en el PGOU com  de protecció de límits urbans, i a més està construïda a menys de 2000 metres del nucli urbà, contravenint  la legislació vigent en el moment de la seua  construcció.

 

Motius pels quals fins a 12 tribunals, incloent el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i el Tribunal Suprem, la van qualificar com il·legal, la qual cosa va portar al seu tancament, gràcies a la pressió popular dels veïns de la zona, afectats  per les activitats que una empresa d’estes característiques realitza.

Esta planta està situada a 700 metres de l’ Institut Pare Vitòria, de manera que a l’actual degradació de l’educació pública perpetrada pel PP, cal sumar-li els inconvenients que una planta de tractament de brosses comporta, com a mals olors, sorolls, trànsit constant de camions…,  el que dificultarà encara més l’adequat desenvolupament de les classes. A més del perjuí que suposa per als veïns de la zona a l’estar localitzada tan prop de l’entorn urbà.

La reobertura de la planta serà possible gràcies a la modificació en la legislació realitzada per la Generalitat  en què la distància mínima de dos quilòmetres ja no està vigent, també esta planta s’ha inclòs en el Pla de residus de la Comunitat, concretament en el Pla Zonal de Residus de la Zona XIV.

Estes reformes legislatives per a legalitzar el que es va construir de manera il·legal exemplifica la manera caciquil d’actuar del govern del PP en contra dels interessos dels ciutadans i en contra fins i tot de la legislació canviant-la al seu capritx i a benefici de les empreses privades que gestionen els residus (en aquest cas Vaersa)  en compte d’actuar en benefici de tots els alcoians, dels veïns de Sembenet  i dels estudiants de  l’Institut Pare Vitòria.

La planta de brosses està gestionada per Vaersa, el responsable jurídic de la qual, Joaquin Tomás, ha sigut imputat pel jutge del  Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que investiga la rama valenciana de la trama Gürtel, en relació a un contracte suposadament irregular constitutiu de delicte amb l’empresa Orange Market, empresa que està implicada en una de les majors trames de corrupció que es coneixen a Espanya, i que esguita alts càrrecs del PP.

Per això des de Republicans exigim que no es reòbriga la planta de residus, i ens  sumem a les peticions dels veïns de demolició del complex.

Republicans – Comitè Local d’Alcoi, 1 de juliol de 2013.

Anuncios

Acerca de RPS Alacant

Blog de REPUBLICANOS (RPS) Alacant. Noticias, comunicados, propuestas, convocatorias y reflexiones desde el republicanismo de izquierdas. Por el Frente Popular para la ruptura con el régimen monárquico.
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s