Canal Nou no es tanca! Solidaritat amb els treballadors de RTVV

9300549103_ec11059113_bRepublicans – País Valencià se solidaritza amb els treballadors de Ràdio Televisió Valenciana, davant l’anunci del Consell de la Generalitat de tancar la ràdio i televisió de tots els valencians, arran de la decisió del TSJ valencià de declarar nul l’Expedient de Regulació d’Ocupació decretat en l’any 2012 i que afectava més de 1.100 treballadors. Açò suposa privar el poble valencià d’un servei públic i de proximitat, en valencià i de qualitat.

Aquest és el resultat de quasi 20 anys de menyspreu per part del govern del Partit Popular, que ha convertit a RTVV en un arma propagandística, regalant els diners dels valencians per als esdeveniments esportius com ara la Formula 1, la Lliga de Campions, o d’altres grans esdeveniments, com la visita del Papa el 2006, mentre acabava amb qualsevol mostra de pluralitat sense el menor escrúpol, per a acabar en un procés de privatització progressiva de l’activitat de RTVV, que el PP ha dut a terme amb el que anomenaven “externalització” de programes.

Quan la legalitat no els serveix (com els ha servit anteriorment amb Camps o Rita Barberà, per exemple),  se la passen pel folre  i, de manera fatxenda i cínica, tanquen la ràdio i televisió de tots els valencians, deixant centenars de treballadors en el carrer i despullant-nos als valencians d’una televisió pública que representa els nostres senyals d’identitat . I tot això, amb el cinisme afegit de dir que l’ens és insostenible (sembla que l’aeroport sense avions de Castelló no ho és) i que la seua prioritat és mantenir els serveis públics de sanitat i educació, quan tots els ciutadans veiem contínuament que no els tremola el pols a l’hora de retallar aquests serveis.

Nosaltres exigim responsabilitats polítiques, començant per la 947299_10201475306819150_1543323843_ndimissió en ple del Consell, la dissolució de les Corts Valencianes i la convocatòria immediata d’eleccions anticipades. I proposem també una nova ràdio i televisió públiques plurals, sense censura, en valencià i de qualitat, alhora que seguirem donant suport a les mobilitzacions de solidaritat amb els treballadors de RTVV, com ara la d’aquest dissabte 9 de novembre a les tres capitals de província.

#RTVVNoEsTanca

[Castellano]:

Republicans-País Valencià se solidariza con los trabajadores de Ràdio Televisió Valenciana, ante el anuncio del Consell de la Generalitat de cerrar la radio y televisión de todos los valencianos, a raíz de la decisión del TSJ valenciano de declarar nulo el Expediente de Regulación de Empleo decretado en el año 2012 y que afectaba a más de 1.100 trabajadores. Esto supone privar al pueblo valenciano de un servicio público y de proximidad, en valenciano y de calidad.

Este es el resultado de casi veinte años de desprecio por parte del gobierno del Partido Popular, que ha convertido RTVV en un arma propagandística, regalando el dinero de los valencianos para los eventos deportivos como la Fórmula 1, la Liga de Campeones u otros grandes eventos, como la visita del Papa en 2006, mientras cercenaba todo atisbo de pluralidad sin el menor escrúpulo, para acabar en un proceso de progresiva privatización de la actividad de RTVV.

Cuando la legalidad no les sirve (como les ha servido anteriormente con Camps o Rita Barberá, por ejemplo), se la pasan por el forro y, en plan chulesco y cínico, cierran la radio y televisión de todos los valencianos, dejando a cientos de trabajadores en la calle y despojándonos a los valencianos de una televisión pública que representa nuestras señas de identidad. Y todo ello, con el cinismo añadido de decir que el ente es insostenible (al parecer, el aeropuerto sin aviones de Castellón no lo es) y que su prioridad es mantener los servicios públicos de sanidad y educación, cuando todos los ciudadanos vemos continuamente que no les tiembla el pulso a la hora de recortar estos servicios.

Exigimos responsabilidades políticas, comenzando por la dimisión en pleno del Consell, la disolución de las Corts Valencianas y la convocatoria inmediata de elecciones anticipadas. Y proponemos, asimismo, una nueva radio y televisión públicas plurales, sin censura, en valenciano y de calidad, a la par que seguiremos apoyando las movilizaciones de solidaridad con los trabajadores de RTVV, como la de este sábado 9 de noviembre en las tres capitales de provincia.

#RTVVNoEsTanca

Anuncios

Acerca de RPS Alacant

Blog de REPUBLICANOS (RPS) Alacant. Noticias, comunicados, propuestas, convocatorias y reflexiones desde el republicanismo de izquierdas. Por el Frente Popular para la ruptura con el régimen monárquico.
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Canal Nou no es tanca! Solidaritat amb els treballadors de RTVV

  1. Pingback: Crisis en Radio Televisión Valenciana: un breve análisis

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s