La Plataforma en Defensa de l’Educació Pública del Baix Vinalopó crida a una participació massiva en les eleccions a consells escolars del 28N

WERT besa2Participem en les eleccions per a reforçar els consells escolars i les seues competències, enfront dels que volen buidar-los de contingut, i per a assegurar el funcionament democràtic dels centres.

Com ja sabeu, el proper 28 de novembre celebrem unes noves eleccions a consells escolars en els centres educatius. En aquesta ocasió, tanmateix, la renovació d’aquestos òrgans de govern es produïx en un context de greus atacs als serveis públics, en general, i a la concepció de l’escola pública com a necessàriament democràtica, laica i científica, en particular.

En aquestos dies s’ultima l’aprovació de la nova llei d’educació, la LOMCE, el procés de la qual acabarà, en principi, precisament el proper 28. Es tracta d’una norma que, com hem explicat durant uns quants mesos, incidix en orientacions que suposen un greu retrocés per a l’escola pública: privatització, autoritarisme, entrebancs al pensament crític i autònom, etc., etc.

Però a més a més la LOMCE, que dóna el colp de gràcia a la participació i la democràcia en els centres educatius, serà culminada, irònicament, el dia en què es voten els consells escolars. Uns òrgans que, des de la LOPEGCE de 1995, que els va atorgar multitud de competències que podien permetre’ns fer efectiva la democràcia, la participació i el pluralisme a l’escola pública, han vist retallades les seues funcions sense descans a través de la LOCE i la LOE, primer, i ara amb la llei Wert: així, per exemple, els consells han passat d’establir les directrius dels projectes educatius de centre (LOPEGCE) a ni tan sols poder aprovar-los (LOMCE); de triar el director i poder proposar la seua revocació, a «conéixer les candidatures a la direcció» i «participar» en unes comissions de selecció copades per l’Administració; de resoldre els conflictes en el centre a «conéixer la resolució de conflictes disciplinaris»; d’aprovar la Programació General Anual a simplement avaluar-la…

Estem, doncs, davant de l’intent de dinamitar definitivament la democràcia i la presa de decisions compartides entre famílies, docents i alumnat: establint direccions totpoderoses enfront de famílies i treballadors, però submises als plans privatitzadors i de degradació d’allò públic dissenyats per les administracions educatives actuals; situant els consells escolars com a mers convidats de pedra davant dels successius atropellaments; i mitjançant atacs a la llibertat d’expressió, dels quals, per cert, en la nostra Comunitat hem conegut ja exemples lamentables, rebutjats contundentment per sentència judicial.

En conseqüència, cridem tota la comunitat educativa a acudir massivament a les urnes el proper 28 de novembre, per tal de reivindicar el paper de famílies, docents i estudiants en el govern efectiu dels nostres centres educatius; per a reforçar els consells escolars i les seues competències, enfront dels que volen buidar-los de contingut; per a assegurar el funcionament democràtic dels centres; per a mantenir tot el que siga possible el flux d’informació als diversos sectors; per a continuar fiscalitzant les polítiques educatives de les diferents administracions; i per a denunciar àmpliament i fermament el més mínim abús, retall o incompliment per part dels seus responsables.

Anuncios

Acerca de RPS Alacant

Blog de REPUBLICANOS (RPS) Alacant. Noticias, comunicados, propuestas, convocatorias y reflexiones desde el republicanismo de izquierdas. Por el Frente Popular para la ruptura con el régimen monárquico.
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a La Plataforma en Defensa de l’Educació Pública del Baix Vinalopó crida a una participació massiva en les eleccions a consells escolars del 28N

 1. Barbara Hoffmann dijo:

  hola compñeras/os

  Soy Barbara de alemania. Vivo en Villajoyosa. Lo siento que todavia no hablo bien el castillano, pero como somos compañeros, espero que me entiendes. Desde 1972 cuando encontré algunos refugiados Españoles del Fraquismo soy Republicana.. Ya tengo 60 años, pero quiero apoyar los Republicanos y ayudar los vicitams del fascismo. Me gustaria soy socia de su grupo. si quieres me llamas o me mandas un email: bela.hoffmann@web.de .. espero que nos encontramos… los ultimos 9 años siempre estuve en la cocentracion en pascuas en Alacant .

  mil besos y salud y viva la Republica

  Barbara Hoffmann
  Playa de los Estudiantes 8/ puerta 6
  03570 La Vila Joiosa/Alacant

  tel 617025332

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s