Sobre el que ha passat a Elx i el paper del MUP [30/9/2004]

30/9/2004

Tots i totes a la concentració de dijous 30, a les 20:30 h, davant l’Ajuntament, pel calcer i els drets socials

Treballador, treballadora: baixem cap a l’Ajuntament en acabar la feina

Benvolguts companys i companyes, amics i amigues,

Davant els enviaments malament traduïts al català; i, especialment, davant la campanya de difamació apareguda tant a la premsa del règim com en alguns mitjans telemàtics suposadament alternatius però que no tenen problemes a publicar fem sense contrastar-lo mínimament, ens permetem enviar-vos algunes aclaracions, així com la declaració que el Moviment per a la Unitat del Poble (MUP) de Elx (País Valencià, Estat espanyol) va fer pública passat dia 23 i explicà davant els mitjans de comunicació el 24.

En preguem la màxima difusió, doncs la importància de la mobilització de demà, 30de setembre, així exigeix, alhora que requereix la major explicitació de la línia política del MUP, per tal que les calúmnies no aconseguisquen posar entrebancs a l’avanç de les classes populars.
Primerament:
· Rebutgem categòricament les afirmacions falses que tracten de relacionar-nos amb la convocatòria de les protestes del 16 i el 23 o que pretenen implicar-nos en el que ocorregué el mateix 16.
· Desmentim l’opinió de què el MUP és una organització «d’extrema esquerra»: el Moviment per la Unitat del Poble és una organització de gents d’esquerres, treballadors, de militàncies diverses, que alhora que lluiten contra els abusos dels oligarques fan seua la senyera del republicanisme que, hui, ens uneix als lluitadors i lluitadores que, al llarg de la nostra història, han defés els valors del progrés social i la democràcia.
· Per descomptat, desmentim les afirmacions de què la mobilització del 30 vaja «contra els (comerciants) xinesos». El MUP ha reiterat fins la sacietat, davant de qui haja volgut sentir-ho, (ciutadans xinesos inclosos) la seua solidaritat amb tots els treballadors/es i el seu rebuig al racisme i a la infiltració de provocadors i manipuladors feixistes en les mobilitzacions populars.
· El MUP nega que el fet de participar en la protesta del 23 i organitzar la del 30 supose una vinculació amb els excessos haguts el 16 i amb les proclames racistes i xenòfobes d’alguns exaltats, tal com han vingut argumentant alguns sectors polítics. El MUP sempre estarà o n estiguen els treballadors per prendre el pols a la seua situació i donar-los a conéixer la seua línia política i les seues propostes als problemes que aquestos pateixen. Al contrari que l’”esquerra” institucional, nosaltres no donem l’esquena als treballadors, sinó que tractem de conéixer quin es el fons que hi ha al darrere del seu estat d’ànim i el seu malestar o quins son les seues demandes. El MUP, a més, seguirà combatent els intents dels empresaris i dels feixistes de manipular les protestes obreres i populars per desviar-les dels veritables interessos dels treballadors i posar-les al servei dels beneficis empresarials, tal com ocorregué en la jornada del 16 de setembre. Estem convençuts, i així ho han demostrat els fets i la temorosa resposta que han donat a la manifestació del 23 tant la dreta com l’esquerra del règim, tant la premsa monàrquica com les cúpules dels sindicats majoritaris i els partits institucionals, que el paper dels homes i dones del MUP en la protesta del 23 fou determinant per, amb el suport actiu dels treballadors, donar-li la volta, almenys pel moment, a la situació, i aconseguir anul·lar tant les proclames racistes com les crides a la violència antixinesa.